Blijf op de hoogte

5 tips om arbeidsmobiliteit samen te organiseren

Header Tips

De economie is aan het veranderen en bedrijven gaan zich anders organiseren. De kranten staan er vol van. Diensten als Uber en Airbnb groeien hard en zijn in staat vanuit andere business modellen te voorzien in een behoefte. Met Uber zijn we met elkaar in staat het grootste taxibedrijf ter wereld te worden en met Airbnb de grootste hotelketen.

Wat heeft dit nu met mobiliteit te maken? Bij vrijwel alle bedrijven van een bepaalde omvang zijn medewerkers werkzaam die niet op hun plek zitten. In veel gevallen zijn er weinig mogelijkheden om deze personen op een andere plek in te zetten. Hierbij gaat het om boventalligen en medewerkers die niet vrijwillig in aanmerking komen voor mobiliteit. Wanneer we de spelregels van Uber en Airbnb gaan toepassen op HR en mobiliteit kan er veel veranderen. We zijn dan in staat met elkaar groot te worden in arbeidsmobiliteit en de arbeidsmarkt transparant te maken. Jouw medewerker is de topper voor een andere werkgever en andersom.

Laatst las ik in een stuk over arbeidsmobiliteit in de regio dat samenwerken voor 80% doen is voor 20% denken. In de praktijk is het vaak andersom. Veel bedrijven zijn bereid om samen te werken met andere organisaties als het gaat om mobiliteit maar zien veel problemen om het tot een succes te brengen. In de uitvoering van deze samenwerkingsverbanden zie ik regelmatig problemen ontstaan. Zo is het uitwisselen van medewerkers en deze matchen op vacatures en projecten onderling vaak niet geregeld. Wanneer er een match is, komt de vervolgvraag voor welke condities of CAO iemand ergens anders kan gaan werken. Men heeft onderling veel overleg over de randvoorwaarden van mobiliteit en dit leidt tot beperkingen. Het kan simpeler. … Lees meer

Joost Fortgens, Service Delivery Consultant bij Connexys

Header Joost

Eind 2014 zijn we druk bezig geweest met het werven van een Service Delivery Consultant ter uitbreiding van ons team. Met de komst van Joost Fortgens is deze plek vervuld en vanaf december is hij werkzaam bij Connexys. Wij zijn benieuwd naar zijn ervaringen tot nu toe!

Hoe ben je bij Connexys terecht gekomen?
Ik zag de vacature op Twitter langskomen en heb hierop gereageerd. Daarna heb ik gebeld met Guus Meijer (Directeur Operations bij Connexys) en hebben wij een afspraak gemaakt.

Wat deed je hiervoor voor baan?
In mijn vorige rol werkte ik als HR consultant. Hier richtte ik mij de laatste jaren op de implementatie van HR portalen (ESS/MSS) met relatief langdurige implementatie trajecten. Van begin tot eind was ik verantwoordelijk voor het uitrollen van verschillende modules bij de klant.

Wist je toen je studeerde dat je in de toekomst deze kant op wilde?
Ik heb Personeel en Arbeid gestudeerd in Utrecht. Dus ik ben wel binnen het HR domein gebleven maar ik heb mezelf verder gespecialiseerd in de HR systemen en de betreffende processen. … Lees meer

Is Connexys alleen een ATS?

Roadmap

Op mijn Twitter account zeg ik dat we de beste recruitment software maken die er is, althans dat is mijn streven. Of het de beste is laat ik graag aan onze klanten over. Inmiddels is het zo dat de term recruitment software mijn inziens niet meer toereikend is. Eigenlijk zou ik dit eens moeten veranderen…

Is Connexys alleen een Application Tracking System, of is er meer?
Natuurlijk is er meer! Vandaag de dag kun je als sollicitant, naast onze op maat geleverde vacature en werken- bij websites al veel eerder in contact komen met onze standaard software oplossingen. Bij product development zien we al een tijd een aantal verbredingen:

  • Gebruikers(doel)groepen
    Naast de recruiter, zijn de kandidaat zelf en zijn toekomstige manager meer en meer gebruikers aan het worden van onze software.
  • Veel meer optionele modules
    Meer gebruikersgroepen betekent meer functionaliteiten. Om te voorkomen dat de “standaard” applicatie verzuipt in toeters en bellen staat veel verscholen achter modules die per klant geactiveerd kunnen worden. Elk type gebruiker krijgt zijn eigen user interface, of beter gezegd zijn eigen applicatie.
  • Het proces
    Adverteren, het recruitment proces doorlopen en uiteindelijk iemand aannemen is er natuurlijk nog steeds. Het proces start echter tegenwoordig eerder en na aanname kun je als gebruiker nog jaren vooruit met onze software.

Onderstaande geeft kort weer welke onderdelen er tegenwoordig nog meer in onze standaard zitten of vanuit product development op de roadmap van 2015 zijn geplaatst. … Lees meer

Voordelen inhuur via marktplaats

Marktplaats header

Binnen de overheid is de marktplaats een populaire oplossing als het gaat om de inhuur van externe professionals. Kostenreductie, procesversnelling en voldoen aan wet- en regelgeving zijn slechts enkele redenen om voor een marktplaats te kiezen. Maar ook als jouw organisatie niet aanbestedingsplichtig is, maar je wel met grote aantallen externe inhuur te maken hebt, kan een marktplaats de oplossing bieden om meer grip te krijgen op je inhuur processen. In deze blog ga ik uitgebreid in op alle voordelen van een marktplaats.

Wat is een marktplaats?
Een marktplaats biedt jouw organisatie de mogelijkheid om vraag en aanbod van externe professionals samen te brengen binnen één centrale applicatie. Leveranciers en ZZP’ers kunnen zich inschrijven op inhuur aanvragen en aangeboden kandidaten worden voor de recruiter automatisch gerangschikt op basis van uitgevraagde criteria in combinatie met het aangeboden tarief. Door het gebruik van een marktplaats wordt er gekozen voor een groter leveranciersbereik in de markt als het gaat over het uitzetten van een inhuur aanvraag. Daarnaast vindt alle communicatie, de administratieve afhandeling en de uiteindelijke aanname van een kandidaat plaats via deze marktplaats. Het organiseren van een marktplaats brengt een hoop voordelen maar ook vragen met zich mee. … Lees meer

Interview Frank Gielen, Senior Consultant bij Connexys

headerFrank

Connexys was op zoek naar een nieuwe implementatie consultant en wij kunnen met trots uitspreken dat deze plek vervuld is door Frank Gielen.  Frank Gielen is geen onbekende voor ons maar toch zijn wij benieuwd naar zijn eerste ervaringen en verwachtingen.

Hoe ben je bij Connexys terecht gekomen?
Ik ben bij Connexys terecht gekomen via mijn vorige baan. Ik heb hiervoor namelijk gewerkt voor The Next View, voorheen partner van Connexys. Hierdoor heb ik de afgelopen jaren regelmatig Connexys producten geïmplementeerd en werkte ik nauw samen met enkele medewerkers binnen de organisatie voor productontwikkeling van de Resource Manager. Een stap richting Connexys was daarom voor mij een hele logische…

Wat deed je hiervoor voor baan?
Ik heb hiervoor 5,5 jaar gewerkt als recruiter bij Tempo-Team Professionals. Het laatste anderhalf jaar ben ik manager geweest van de vestigingen Eindhoven en Rotterdam. Daarna wilde ik voor mezelf een nieuwe uitdaging vinden binnen het HR domein. Daarom ben ik bij The Next View binnen de HR Cloud business unit gaan werken. Daar ben ik 2,5 jaar in dienst geweest. Hier was alles goed georganiseerd en gestructureerd bovendien was er veel diversiteit tijdens mijn werkdagen. Ik vind het leuk om bij de klant te zijn en deze te helpen met zijn uitdagingen op HR gebied. Het is niet iets voor mij om continu op kantoor te zitten op dezelfde werkplek. Als implementatie consultant had ik die vrijheid waardoor ik op projectmatig vlak veel geleerd heb en bij veel interessante bedrijven in de (HR) keuken heb mogen kijken. … Lees meer