Blijf op de hoogte

Arbeidsmobiliteit: trend of ontwikkeling?

header mobiliteit

In het afgelopen jaar heb ik met mijn klanten vaak gesproken over arbeidsmobiliteit. Wat mij opvalt is dat mobiliteit een containerbegrip is en dat iedere organisatie er iets anders onder verstaat. Dat betekent ook dat iedere organisatie een andere invulling geeft aan mobiliteit.

Vorig jaar ging arbeidsmobiliteit vooral om bezuinigingen en herplaatsingskandidaten. De economie trekt langzaam aan en ook de discussie verschuift mee naar vrijwillige mobiliteit. Hoe zorg ik voor een flexibele organisatie die snel kan inspelen op de ontwikkelingen in de markt, maar ook optimaal gebruik maakt van de interne kennis en expertise? Dat zijn issues die ik bij bijna iedere klant hoor. Veel organisaties denken hierover na en hebben inmiddels ook een visie op mobiliteit. Maar dan komt de hamvraag; hoe geef je hier praktisch invulling aan? Hoe krijg je mensen in beweging? Maar ook; hoe flexibel zijn de managers en welke ruimte geven zij de medewerkers? Allemaal interessante vragen waarin ik merk dat de ene organisatie net even iets verder is dan de ander.

Bij mij ontstond zo het idee om ‘iets’ te doen met al deze informatie… en daarmee is het idee voor de (mid)dag van de mobiliteit geboren! Het delen van ervaringen kan een organisatie net een zetje in de goede richting geven of een handige sparringspartner opleveren. Op 9 juni staat daarom mobiliteit centraal tijdens ons evenement. Er komen interessante sprekers en er worden boeiende verhalen van klanten verteld. Daarnaast is er, uiteraard, ook voldoende mogelijkheid om te netwerken!

Jij komt toch ook? Wees er snel bij, want vol = vol.

Aspen bereidt zich voor op de toekomst met Connexys

Aspen Oss

Aspen bereidt zich voor op de toekomst met Connexys
Vorig jaar nam Petra Hermans van Aspen Oss contact met ons op. Aspen werkte tijdelijk met een basis recruitmentsysteem met geïntegreerde website. Deze voldeed niet aan de wensen op het gebied van employer branding en procesondersteuning.  Mede daarbij heeft Aspen de wens om in- en doorstroom in de toekomst integraal te kunnen managen.

Dit is de reden waarom Aspen voor Connexys als nieuwe oplossing heeft gekozen. De zilver editie van de Resource Manager en werken-bij site zijn geïmplementeerd. En Aspen is meteen klaar om in de toekomst naadloos uit te breiden naar andere modules.

Connexys luistert naar haar klant en weet met de laatste innovaties de juiste vertaalslag te maken naar een mooie en vindbare site!’ aldus Petra. … Lees meer

Help Connexys aan nieuwe collega’s en win een weekend Londen!

Header Londen

Connexys is flink aan het groeien. Om deze groei bij te houden zijn we op zoek naar collega’s! We hebben momenteel 10 openstaande vacatures. Van Sales Consultant tot Service Delivery Medewerker en van (junior) Web Developer tot Consultant Recruitment Software.

Om deze vacatures in te vullen vragen we jou om hulp. Ken jij de perfecte kandidaat die voldoet aan het door ons opgestelde profiel en die ook nog eens goed past binnen onze organisatie? Laat hem of haar solliciteren en win een weekend Londen wanneer deze kandidaat wordt aangenomen! Tevens geven we vijf VVV bonnen ter waarde van €100,- weg aan de aandragers van de eerste 5 kandidaten die op gesprek komen.

De spelregels zijn simpel. Jij brengt de kandidaat op de hoogte van één van onze openstaande vacatures. Deze kandidaat solliciteert via onze website en vermeldt in zijn motivatie dat hij door jou op de hoogte is gebracht van de vacature. Ondertussen stuur jij een mailtje naar onze recruiter Astrid van Dijk met daarin de naam van de kandidaat en welke vacature je onder de aandacht hebt gebracht. En wie weet geniet jij over een paar weken van het uitzicht over heel Londen vanuit de London Eye! … Lees meer

#connexysgoeslocal (easter egg prijsvraag)

Easter egg header

Gisteren gaven we al een kleine preview op Twitter. We gaan niet alleen internationaal maar ook lokaal met onze Connexys applicatie! Het eerste dialect dat we hebben toegevoegd is het Haags.

We geven niet zomaar prijs hoe je dit kunt aanzetten in de Connexys applicatie, je moet er naar op zoek! Ben jij de eerste die deze verborgen feature vindt? Dan win je een passende paasprijs. … Lees meer

Stichting Flextensie helpt bij reïntegratie op de arbeidsmarkt

header flextensie

Sinds enkele jaren maakt Stichting Flextensie gebruik van de Resource Manager van Connexys.

Flextensie biedt een nieuwe innovatieve methode die het voor gemeenten mogelijk maakt om uitkeringsgerechtigden met een afstand tot de arbeidsmarkt in te kunnen zetten op flexwerk. Door op tijdelijke opdrachten aan de slag te gaan, bouwen deze uitkeringsgerechtigden aan contacten, een netwerk en werkervaring. Dat zijn cruciale schakels in de zoektocht naar een baan en uitstroom uit de bijstand. Voor ondernemers betekent inzet van Flextensie dat zij tegen een eerlijk tarief en zonder complexe administratieve procedures kansen kunnen bieden aan langdurig werklozen.

Voor wie?
Flextensie vormt een onafhankelijke verbinding tussen gemeenten en werkgevers bij het reïntegreren van uitkeringsgerechtigden.

De gemeente heeft met Flextensie een mogelijkheid om uitkeringsgerechtigden aan de slag te laten gaan middels tijdelijke opdrachten. Voor de werkzoekende betekent dit werk, het vergroten van het netwerk en het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt. Voor ondernemers biedt Flextensie de mogelijkheid om flexwerk uit te voeren tegen een aantrekkelijk tarief, waarbij er tegelijkertijd perspectief wordt geboden aan kandidaten. … Lees meer