Blijf op de hoogte

Elke dag is anders: Sales Consultant bij Connexys

header Tim

Geïnspireerd door de blog van mijn collega Marloes Bouts, besloot ik onze trouwe lezers een kijkje te geven in een dag van een Sales Consultant. Hoe ziet zo’n dag er nou uit? Nou… ik verveel me zeker niet bij Connexys, want elke dag is anders!

06.45 uur: Opstaan, koffie, mail & agenda
De wekker gaat! Nog half slapend stap ik m’n bed uit en sjok ik naar beneden. Na een heerlijke kop koffie begint mijn brein langzaam op gang te komen en check ik mijn inbox en agenda. Drie ochtenden per week werk ik vanuit huis, gezien de weg van mijn woonplaats Leiden naar Rotterdam vaak overstelpt wordt door files en ongelukken. Je moet je tijd immers efficiënt kunnen benutten en daar krijg ik alle ruimte voor bij Connexys.

Wat te doen? Voor vandaag staat er een belblok en twee new business demo’s op het programma.

08.00 – 09.15 uur: Afspraken maken
Tussen 08.00 uur en 09.15 uur ga ik in mijn ‘werkkamer’ een aantal belletjes doen. Als Sales Consultant moet je vaak zelf afspraken maken om new business te kunnen genereren. Koud bellen is niet altijd even leuk, maar de agenda moet gevuld blijven! Uit mijn ervaring blijkt dat ongebruikelijke beltijden uiterst nuttig zijn voor een goed resultaat. Je krijgt de beslissers dan makkelijker aan de lijn. Resultaat vandaag: twee afspraken. Not bad!

Tegelijkertijd hou ik alles bij in ons CRM systeem. Dankzij duidelijke registratie zijn collega’s ook meteen op de hoogte en is veel meetbaar. … Lees meer

Recruitment wordt steeds meer marketing

whitepaper blogheader

Vakgenoten, trendwatchers en arbeidsmarktkenners zijn het erover eens: het vakgebied recruitment raakt steeds meer verweven met het vakgebied marketing. Zaak voor recruiters en iedereen die voor recruitment verantwoordelijk is om zich in dit vakgebied te verdiepen.

Contentmarketing is momenteel een hot topic in marketingland. daarom heeft Connexys hierover een whitepaper laten opstellen. Je leest alles over wat contentmarketing is en hoe het kan bijdragen aan het succes van recruitment. Hoe pak je het aan en wat zijn aansprekende praktijkvoorbeelden als het gaat om werving, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding? In deze whitepaper vind je de antwoorden! … Lees meer

Werken-bij website: bepaal de prestatie-indicatoren, stel de meetinstrumenten vast

contentheader

We komen steeds dichterbij een volledige contentstrategie voor een werken-bij website. In deze blog wil ik de twee voorlaatste van de 12 stappen behandelen. In mijn vorige blog heb ik de stappen ‘Bepaal de informatie, bedenk een tactiek en zet de juiste middelen in’ vertaald. Nu is het zaak te bepalen of je contentstrategie succesvol is en hoe je dit kunt meten. Daarom licht ik in deze blog de onderstaande stappen toe:

  • Bepaal de prestatie-indicatoren
  • Stel de meetinstrumenten vast

Bepaal de prestatie-indicatoren
Bij deze stap komt een dosis lef en zelfkritiek kijken. Vooral als je het lef hebt om jezelf af te rekenen of afgerekend durft te worden op je contentstrategie. Dit klinkt misschien wat zwaar maar het is ook een serieus onderwerp. Een werken-bij website is een zeer krachtig en belangrijk instrument wat, naast het zorgen dat de bezoeker- en sollicitatie-ervaring optimaal is (op alle devices), een visitekaartje is voor jouw organisatie. Waarom zou je tijd en energie in de voorgaande 8 stappen steken zonder te weten wat het effect en resultaat is geweest?

Wat zijn nou goede prestatie-indicatoren en waar moet ik op letten? Hier is helaas geen algemene deler of gulden middenweg voor te vinden. Puur en alleen om het feit dat iedere organisatie andere doelgroepen, belangen en eisen kent. De ene organisatie vindt het employer brand uitbouwen en een uitstekende presentatie van de arbeidsmarktcommunicatie waanzinnig belangrijk, de ander kiest voor het genereren van zoveel mogelijk traffic en een derde organisatie hecht er veel waarde aan dat de bezoeker zo efficiënt mogelijk kan zoeken en binnen een X aantal clicks bij de gewenste vacature uitkomt en uiteindelijk solliciteert. Er kan dus onderscheid gemaakt worden tussen kwalitatieve en kwantitatieve prestatie-indicatoren. … Lees meer

Groei, waar komt het vandaan?

Header groei

Wie regelmatig de blogs van Connexys leest en daar zo af en toe mijn blog in mee pakt weet dat ik schrijf over de organisatie, haar doelen en resultaten. Twee jaar geleden hebben wij de stap gezet om de organisatie met een investeerder in de 6e versnelling te zetten. Het eerste jaar sta je dan eigenlijk meer op de rem in plaats van de koppeling. Het tweede jaar schakel je voorzichtig naar de 6e versnelling maar is het gaspedaal nog niet volledig ingedrukt. Nu we het derde jaar ingaan merken we dat we plankgas gaan en de beoogde groei is ingezet.

De eerste twee maanden van 2015 begonnen dan ook goed met een deal in Duitsland, twee in België, een groot project bij Randstad en een mooi project bij de Sligro, Dura Vermeer en een groot academisch ziekenhuis. Een droomstart kun je wel zeggen!

Maar hoe komt het dat deze deals nu wel vallen en de jaren ervoor mondjesmaat? Hoe komt het dat ondanks er veel concurrentie is dat Connexys (zolang het niet alleen om prijs gaat) vaak de deal wint? … Lees meer

Een dag uit het leven van een accountmanager

Header Een Dag Uit Het Leven Van

Al lezend in de Libelle van mijn moeder kwam ik op het idee voor mijn nieuwe blog; een dag uit het leven van.. in mijn geval; accountmanager. Zelf vind ik dit altijd de leukste stukjes in een magazine. Ook met het oog op de vacatures die we open hebben staan denk ik dat het een goede inkijk geeft in de werkzaamheden van mijn functie.

07.30 uur.. De dag begint!
Op de dagen dat ik vanuit huis start kan ik heerlijk wat langer blijven liggen dan op mijn kantoordagen. Ons kantoor is namelijk in Rotterdam en ik woon in het prachtige Arnhem. Super locatie als accountmanager omdat je heel centraal in het land zit. Binnen een uur ben ik Zwolle, Enschede, Utrecht, Amsterdam en Den Bosch. Vandaag begin ik mijn dag vanuit huis en staan er voor vandaag twee afspraken bij klanten in de planning.

07.45 uur.. mail, mail en nog eens mail
Vaak begin ik de dag met het beantwoorden van mijn mails. Doordat ik veel onderweg ben zorg ik er altijd voor dat er voldoende momenten zijn om mijn mail bij te werken. Eigenlijk vind ik dat mails binnen 2 dagen beantwoord moeten worden, maar dat lukt mij niet altijd. De aard van de mails zijn divers. Technisch gerelateerde mails stuur ik door aan mijn collega’s van support.
Na het ordenen van mijn mail ga ik de twee afspraken van vandaag voorbereiden. Ik mag een demo mobiliteit geven bij één van onze zorg klanten en heb ik mijn eerste new business afspraak bij een uitgever in het noorden van het land. Gelukkig heb ik ook nog tijd om te werken aan een aantal voorstellen voor contractverlengingen. … Lees meer