Blijf op de hoogte

Ashna Lakhisaran, Customer Support bij Connexys

Ashna Lakhisaran, Customer Support
In mei begon Evelien van Wijngaarden als Customer Support en sinds 1 juni is ook Ashna Lakhisaran begonnen om het Customer Support team van Connexys te versterken.  Ben jij benieuwd naar haar ervaring tot nu toe? Lees dan nu de blog!

Hoe ben je bij Connexys terecht gekomen?
Ik ben terecht gekomen bij Connexys via LinkedIn. Ik was op zoek naar een leuke vacature voor een startersbaan. Customer Support trok mij heel erg aan, omdat ik in het verleden soortgelijke functies heb gehad en het leuk vind om problemen op te lossen. Ik heb toen verder geklikt naar de website om meer informatie te krijgen over het bedrijf. Al snel was ik enthousiast wat ertoe leidde dat ik ben gaan solliciteren.

Wat deed je hiervoor voor baan?
Ik ben dit jaar in maart afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam, waar ik International Business and Languages heb gestudeerd.

Wist je toen je studeerde dat je in de toekomst deze kant op wilde?
Ik heb voor mijn HBO-opleiding, de MBO-opleiding Toerisme en Recreatie afgerond. Daarna ben ik een tijdje gaan werken maar ik kwam er al snel achter dat het tijd was om verder te studeren. Ik houd van reizen en vind het leren en spreken van andere talen leuk. Om deze redenen heb ik voor  de opleiding International Business and Languages gekozen. Je kunt veel kanten op met deze studie. Customer Support leek mij altijd al leuk, daarom is dit voor mij een mooie start.

Hoe vind je het tot nu toe bij Connexys?
Ik heb het erg naar mijn zin hier. Vooral in het begin dacht ik: ‘het wordt wel echt pittig met al die applicaties’. Maar uiteindelijk valt dit hartstikke mee. In mijn sollicitatie hoorde ik allemaal termen vallen waarvan ik nog niets van wist. Dit is dan moeilijk te begrijpen, maar nu ben ik alweer een aantal weekjes verder en begin ik de applicatie langzamerhand onder de knie te krijgen. Nog lang niet helemaal, maar de basis wel. Het fijne aan Connexys is dat je hier goed de tijd voor krijgt en iedereen open staat voor vragen. Er hangt een leuke sfeer in het kantoor en de werkdagen vliegen voorbij.

Hoe heb jij je eerste werkdag ervaren?
Ik was op mijn eerste werkdag wel een beetje nerveus. Je bent natuurlijk nieuw en nog niet gewend aan je nieuwe werkomgeving. De dag begon met kennismakingen en een tour door het kantoor. Verder heb ik de handleidingen van de applicatie doorgelezen en meegekeken met mijn nieuwe collega’s. Ook heb ik een mooi bosje bloemen ontvangen. Het was een leuke en leerzame dag!

Wat zou je graag nog willen doen en leren bij Connexys?
Op dit moment ben ik nog druk bezig om de applicatie zoveel mogelijk onder de knie te krijgen, want het is belangrijk dat ik de klant goed kan ondersteunen. Binnenkort ga ik ook mee met een rapportagetraining van Senior Consultant Herman zodat ik een beter beeld kan krijgen van alle mogelijkheden van de Rapportagetool in de Connexys applicatie.

Ben je momenteel al druk met jouw nieuwe werkzaamheden?
Samen met Evelien van Wijngaarden zijn wij nog maar kort gestart op de Customer Support afdeling van Connexys. Wij nemen nu de meeste telefoontjes aan zodat wij kunnen oefenen en ervaren hoe alles in zijn werk gaat. Uiteraard kunnen wij elk moment terug vallen op onze collega’s van het Customer Support team. In  het begin was ik nog onzeker omdat je van tevoren nooit weet wat de klant zal vragen, maar inmiddels ken ik de applicatie beter en ben ik goed op weg met het helpen van klanten.

Wat houdt je bezig in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik veel met mijn familie en vrienden. Ik vind het leuk om naar de bioscoop te gaan, fitnessen en te koken. Daarnaast ben ik gek op reizen. Ik heb een tijdje in Mexico gewoond. Voor mijn studie heb ik deelgenomen aan het uitwisselingsprogramma. Dit houdt in dat je een halfjaar gaat studeren in het buitenland in een land en bedrijf naar keuze. Ik heb toen gekozen voor Mexico. Toen dat half jaar op zijn einde liep wilde ik niet weg. Ik heb er daarom voor gekozen om ook mijn stage in Mexico te lopen zodat ik daar langer kon blijven. In mijn periode in Mexico heb ik Spaans geleerd.

 

 

Arjan Aanen, Service Delivery Salesforce bij Connexys

header Arjan

Halverwege juni kwam Arjan Aanen ons team versterken als Service Delivery Salesforce. Benieuwd naar Arjan en zijn ervaringen tot nu toe? Lees dan nu de blog.

Hoe ben je bij Connexys terecht gekomen?
Ik ben zelf benaderd door de recruiter van Connexys,  Astrid van Dijk. Zij had mijn profiel gevonden via LinkedIn en presenteerde de vacature aan mij. Ik was toen net een maand gestopt bij mijn vorige werkgever. Na het telefoontje van Astrid bekeek ik de vacature en website en dat vond ik wel heel erg interessant.

Wat deed je hiervoor voor baan?
Afgelopen half jaar was ik eerstelijnsmedewerker teleperformance voor bol.com. Maar dat was eigenlijk toch niet wat ik zocht in een baan. Daarvoor werkte ik op de ICT afdeling als helpdesk medewerker bij Heerema via OGD waar ik zowel eerstelijns als tweedelijns de medewerkers  te woord stond en issues oploste. … Lees meer