Blijf op de hoogte

Een bewegende arbeidsmarkt: werken aan de toekomst

headerparticipatiewet

De drie decentralisaties in het sociale domein, die per 1 januari 2015 ingaan, hebben als gevolg dat organisaties nauwkeuriger moeten kijken naar duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. De HR afdeling krijgt daarmee een flinke uitdaging. Het wordt noodzaak om de kloof tussen de huidige krimp en toekomstige vraag naar medewerkers te kunnen overbruggen. Hierbij is investeren in mobiliteit en flexibiliteit van de huidige medewerkers essentieel. Daarnaast zal er inzicht verkregen moeten worden in de competenties en vaardigheden die in de toekomst van de medewerkers gevraagd gaan worden. Hoe kun je als organisatie omgaan met deze veranderingen? Bovenal: hoe zet je uiteindelijk de juiste medewerker op de juiste plek?

Geen organisatie is hetzelfde
Op deze veranderingen is als organisatie lastig te anticiperen. Iedere organisatie heeft eigen ideeën bij het motiveren en laten doorgroeien van hun medewerkers. Door onze jarenlange ervaring met in-, door- en uitstroom hebben wij een eigen visie op mobiliteit ontwikkeld. Mobiliteit houdt in dat de medewerker zich kan ontwikkelen en de organisatie optimaal blijft presteren. Het is natuurlijk logisch dat elke organisatie de wens heeft om een altijd up-to-date bezetting te hebben, waarbij recruitment en mobiliteit naadloos in de bedrijfsvoering passen. Hoe is dit efficiënt in te regelen? … Lees meer

Waarom koos Qhuba voor de Resource Manager?

header qhuba tjibbe

Qhuba is ontstaan omdat de arbeidsmarkt in een rap tempo aan het veranderen is. Ze willen niet alleen meebewegen met die veranderende markt maar hierin vooruit lopen. “Flexibiliteit en snelheid zijn belangrijke factoren in dat proces”, aldus Tjibbe van der Zeeuw, Managing Partner bij Qhuba.

Qhuba is in 2007 opgericht door een aantal topmanagers, CIO’s en professionals op gebied van besturing, technologie, HR en finance. Inmiddels zijn er 50 professionals in dienst. Qhuba biedt o.a. de volgende diensten: interim management, executive search, recruitment, portfolio & program management en sourcing support.

Connexys biedt Qhuba met de Resource Manager een gebruiksvriendelijke applicatie met zowel recruitmenttooling als CRM op het Salesforce platform. “Voornamelijk door ervaringen in het verleden en de optimale ondersteuning in het gehele wervingsproces hebben wij gekozen voor Connexys”, licht van der Zeeuw toe. … Lees meer

Tim Deahl, Sales Consultant

headerTim

Om het salesteam weer op volle sterkte te krijgen hadden we een vacature uitstaan voor Sales Consultant. Tim werd hiervoor benaderd en werkt sinds begin juni bij Connexys. Benieuwd naar de achtergrond van Tim en hoe het tot nu toe bevalt bij Connexys? Lees dan het onderstaande interview.

Hoe ben je bij Connexys terecht gekomen?
Een vriend van mij werkt in de HR branche. Via hem kende ik Connexys van naam. Later ben ik benaderd om hier te komen als Sales Consultant.

Wat deed je hiervoor voor baan?
Ik was accountmanager bij OGD ict-diensten, hier heb ik 5,5 jaar gewerkt. Als Accountmanager hield ik me bezig met detachering, outsourcing, projecten en advies. Hiernaast was ik ook bezig met het relatiebeheer en het creëren van new business. … Lees meer

Wat doe je als je een marktplaats wilt?

scrumheaderV2

Marktplaatsen voor bedrijven om tijdelijke opdrachten uit te zetten schieten uit de grond. Niet zo gek, aangezien het aandeel ‘flexibel’ in de vraag én het aanbod van arbeidskrachten blijft toenemen. Zo groeide het aantal ZZP’ers tussen 2011 en 2014 met ruim 60.000, volgens cijfers van het CBS. Inhuursites helpen organisaties om deze tijdelijke krachten efficiënt in het vizier te krijgen. Ook zijn ze een goede mogelijkheid voor zelfstandigen om zich bij een klant te presenteren, al blijkt uit onderzoek dat dat voor veel ZZP’ers maar één van de manieren is; zo hengelt het gros de opdrachten binnen via het eigen netwerk of via sociale media (bron: Intelligence Group).

Plat instrument
Frank Gielen is senior consultant bij The Next View, een ICT-dienstverlener die gespecialiseerd is in integratievraagstukken op het gebied van HRM. “Een marktplaats is een vrij plat instrument”, zegt hij. “Maar als een organisatie een goede inhuurstrategie heeft voor ‘bulkfuncties’, kan het daar uitstekend in passen. Als je er maar voor zorgt dat het geen doel op zich wordt”. Gielen heeft samen met Connexys – leverancier van recruitmentsoftware – de marktplaats van GVB geleverd die begin juni ‘live’ ging. GVB was al een gebruiker van het ATS van Connexys voor recruitment en ze wilden de inhuur daarmee integreren. Aan Gielen de vraag: hoe ging dat? Waar moet je allemaal aan denken als je een marktplaats wilt implementeren? … Lees meer