Blijf op de hoogte

Hanae el Hachmioui, Assistant Marketeer bij Connexys

Header blog Hanae

Twee weken geleden is Hanae bij ons begonnen als Assistant Marketeer. Een functie met werkzaamheden waar ik inmiddels al langer dan een jaar plezier in heb. Voor mij is het echter tijd om Connexys te verlaten, want begin augustus ga ik stage lopen om vervolgens te kunnen afstuderen.  Gelukkig hebben wij Hanae! Hanae zal vanaf juli volledig mijn werkzaamheden overnemen. Ben je benieuwd hoe Hanae het tot nu toe vindt bij Connexys? Lees dan het onderstaande interview!

Hoe ben je bij Connexys terecht gekomen?
De afgelopen tijd was ik druk met solliciteren. Ik was op zoek naar een startersfunctie op het gebied van marketing. Via Indeed ben ik terecht gekomen op de vacature van Connexys. De vacature sprak mij gelijk heel erg aan.  Als Assistant Marketeer zal ik het marketing, het sales en het accountmanagement team ondersteunen waardoor de werkzaamheden heel uiteenlopend zijn. Hierdoor werd ik erg enthousiast en ben ik een kijkje gaan nemen op de website om vervolgens te solliciteren bij Connexys!

Wat deed je hiervoor voor baan?
In februari ben ik afgestudeerd aan Commerciële Economie op de Hogeschool Rotterdam. Dit is mijn eerste startersbaan na mijn studie. Wel heb ik al enige ervaring opgedaan door middel van stages en een afstudeeropdracht. Zo heb ik stage gelopen bij LVMH – Moët Hennessy Louis Vuitton. Een groot wereldwijd concern in luxe consumentengoederen dat bestaat uit zes divisies met elk een eigen merkportfolio. Ik liep stage bij de cosmeticadivisie waar ik pr en marketingwerkzaamheden verrichtte. In mijn afstudeerjaar liep ik vervolgens stage bij WE Fashion waar ik de PR-manager ondersteunde en tegelijkertijd ook mijn afstudeeronderzoek uitvoerde. Hier ben ik vervolgens na mijn stageperiode nog een paar maanden werkzaam geweest. … Lees meer

Hoe implementeer je een mobiliteitsapplicatie?

Header blog Bram mobiliteit

De laatste maanden hebben wij het bij Connexys veel over arbeidsmobiliteit, maar wat is dat nu precies en wat bedoelen we daar dan mee? In een aantal projecten ben ik bezig met de implementatie van onze mobiliteitsmodule waarbij de hoofdzaak vooral ligt op de inrichting. Hoe loopbaanadviseurs gebruik gaan maken van de database, hoe dossiervorming kan plaatsvinden en hoe je dit, in combinatie met de uiteindelijke rapportages voor het hoger management en eventuele ondernemingsraad, inzichtelijk kunt krijgen.

Allemaal erg leuk en uitdagend om te doen maar ik stel altijd de vraag: wat is het doel van mobiliteit bij de organisatie, wat wil de organisatie er uiteindelijk mee, hoe kunnen we de mobiliteitsmedewerker het beste ondersteunen en wanneer is de organisatie, de gebruiker en de mobiliteitsmedewerker tevreden met het geleverde eindproduct?

Mobiliteit betekent feitelijk bewegen, bewegen omdat de organisatie dat wil of bewegen omdat we dat zelf willen. Het eerste wordt vaak negatief uitgelegd omdat dit over het algemeen vanwege een reorganisatie en of bezuinigingen is opgelegd. Het tweede klinkt al beter, je bent tenslotte met je carrière bezig. Mobiliteit kan een ontdekkingsreis zijn naar nieuwe mogelijkheden of kwaliteiten die nog onderbelicht zijn gebleven. … Lees meer

Terugblik op de (mid)dag van de mobiliteit

header mobiliteit

Dinsdag 9 juni organiseerde Connexys een event dat in teken stond van arbeidsmobiliteit. HR-professionals en loopbaanadviseurs kwamen om 13.00 uur samen in De Landgoederij in Bunnik om zich door diverse gastsprekers te laten inspireren over het thema arbeidsmobiliteit. Lees hier het verslag van die middag en download de presentaties!

Plenaire opening
Jan van Goch, directeur Marketing & Sales bij Connexys trapt het evenement af en licht kort toe waar arbeidsmobiliteit in zijn ogen voor staat. Mariska Karcher heeft het dagvoorzitterschap in handen en neemt het programma voor de dag met de bezoekers door. Mariska is Talentmanager en oprichter van Effective Talentmanagement. Zij heeft in haar loopbaan diverse keren met arbeidsmobiliteit te maken gehad. Ook heeft zij grote mobiliteitsprocessen bij o.a. Imtech begeleid. Mariska is van mening dat arbeidsmobiliteit een containerbegrip is. Dit wordt bevestigd door de bezoekers als aan hen wordt gevraagd het woord mobiliteit te definiëren. ‘Avontuur’, ‘uitdaging’, ‘een gebrek aan loyaliteit’ zijn enkele voorbeelden van de definities die vandaag genoemd zijn.

Het programma van 9 juni bestaat uit twee break-out sessies en meerdere plenaire presentaties waarin diverse gastsprekers aan het woord zijn. … Lees meer

Evelien van Wijngaarden, Customer Support Consultant bij Connexys

Header Evelien

Halverwege mei kwam Evelien ons team versterken als Customer Support Consultant. Benieuwd naar haar achtergrond en hoe het tot nu toe bevalt bij Connexys? Lees dan het onderstaande interview.

Hoe ben je bij Connexys terecht gekomen?
Ik ben via de Nationale Vacaturebank terecht gekomen bij Connexys. Ik was aan het zoeken naar interessante vacatures, zo kwam ik de vacature van Connexys tegen. De vacature zelf sprak mij aan waarop ik verder informatie ben ik gaan zoeken en doorgeklikt heb naar de website. Hier werd mijn interesse verder opgewekt en uiteindelijk besloot ik te solliciteren.

Wat deed je hiervoor voor baan?
Ik heb gewerkt als recruiter in België. Ik woonde op dat moment in Antwerpen. Daarna ben ik er een paar maandjes tussenuit geweest en nu werk ik hier bij Connexys. … Lees meer

Gebruiker… ben je daar?

Header gebruiker

Een uitdagend onderdeel van software development is de interactie met de gebruiker. De user interface heeft daar alles mee te maken, je zorgt ervoor dat de gebruiker zijn taak zo makkelijk mogelijk kan uitvoeren. Gebruikers hebben vaak ideeën hoe dingen makkelijker of beter zouden kunnen of welke functionaliteiten zij nog missen in een applicatie. Interactie met gebruikers wordt een stuk makkelijker als je software ontwikkelt die binnen je bedrijf gebruikt wordt voor de dagelijkse bedrijfsvoering. De gebruiker zit inpandig, is snel bereikbaar en maakt makkelijker tijd vrij om feedback te geven.

Binnen Connexys is dat lastiger, we zijn “slechts” de softwareleverancier. Hoewel we onze software gebruiken voor recruitment binnen de organisatie, is dat niet onze core-business. De gebruiker (klant) zit niet bij ons in het pand. Uiteraard kun je de persoon bellen, maar je hoort op dat moment altijd één individuele mening. Natuurlijk is een klant, waarbij we onze software implementeren, altijd bereid om te testen en feedback te geven.
Echter, vanuit het oogpunt van doorontwikkeling en beheer van onze producten voor huidige klanten, proberen wij op de volgende manieren zoveel mogelijk contact en feeling te houden met onze bestaande klanten: … Lees meer