Blijf op de hoogte

Nieuwe integratie in de Connexys applicatie: Flipbase

header flipbase

Connexys heeft met het integreren van Flipbase een videotool toegevoegd aan de applicatie. Flipbase is een jonge en innovatieve organisatie die een laagdrempelige video tool heeft ontwikkeld. Hiermee is het mogelijk om binnen 30 seconden een beeld te krijgen van de kandidaat achter het cv.

Met Flipbase geef je kandidaten de mogelijkheid om zichzelf te presenteren via een videopitch van maximaal 30 seconden. De kandidaat maakt deze video zelf middels zijn of haar webcam.

Door Flipbase toe te voegen aan het wervingsproces doorloop je de voorselectie efficiënter en beoordeel je kandidaten niet alleen op basis van harde criteria, maar ook op ‘soft skills’. Video verrijkt een sollicitatie en hiermee het werving- en selectieproces. … Lees meer

Connexys finalist bij de Main Software 50

Main50header

Op 5 november vond voor de derde keer op rij de Main Software 50 plaats. Dit is een jaarlijkse ranking van de meest succesvolle onafhankelijke Nederlandse productsoftware bedrijven. Ook dit jaar heeft de software industrie een sterke groei laten zien met een stijgende internationale omzet. Hiermee bewijst de sector opnieuw als hoeksteen van de Nederlandse economie. De Main Software 50 maakt deze sector beter zichtbaar bij het grotere publiek.

Connexys is voor het tweede jaar op rij als finalist in de top 50 geeïndigd. Wij zijn bijzonder trots dat we ons mogen rekenen tot 50 beste en meest succesvolle software bedrijven van Nederland. Onze trouwe klantengroep, internationale groei, kredietwaardigheid en innovatie van onze producten hebben hieraan bijgedragen. Ons team van specialisten die het vak van recruitment en talentontwikkeling goed verstaan zijn de basis van dit alles. Door het continu afstemmen van de wens van klant zijn wij in staat de beste oplossingen te ontwikkelen.

Wij feliciteren hierbij alle finalisten en met name Raet met het behalen van de eerste plaats. We gaan ervoor om er volgend jaar weer als finalist te eindigen!

De deeleconomie

header deeleconomie

Het nieuws roemt volop over de ontwikkelingen rondom taxiservice Uber en (vakantie)huis-site Airbnb. Bezit is niet langer meer het allerbelangrijkste. Het delen van iets waar we niet continu zelf gebruik van maken is helemaal hip. Uiteraard doet dit iets met de markt. De taximarkt kon wel wat opschudding gebruiken. Klanten profiteren volop.

Airbnb is ook zo’n idee waarvan meer mensen moeten hebben gedacht: dat had er al lang moeten zijn. Waarom kan ik mijn huis niet verhuren als ik zelf op vakantie ben?

Beide initiatieven staan niet op zichzelf, brengen een andere manier van denken met zich mee en zijn daar ook uit voortgekomen. De deelmaatschappij is aanstaande. Voorbeelden waarbij buren elkaar helpen met gereedschap, het delen van boeken en diensten worden betaald met wederdiensten; het gebeurt steeds vaker.

Wat heeft dit met recruitment te maken? Binnen Connexys in ieder geval heel veel! … Lees meer

HR Tech in vijf opmerkelijke uitspraken

Header HR Tech

Op 23 en 24 oktober vond in de Amsterdamse RAI voor de vierde keer HR Tech Europe Conference (HR Tech) plaats. Tijdens dit grootschalige evenement komen vakgenoten uit de hele wereld samen om te spreken over de toekomst van het HR vakgebied en nieuwe (technologische) ontwikkelingen binnen de markt. In deze blog neem ik je graag mee over die beursvloer, en deel ik mijn hoogtepunten aan de hand van een vijftal opmerkelijke uitspraken over de trends en ontwikkelingen binnen het HR vakgebied.

HR Tech is een evenement van zien en gezien worden, en daarom is het niet gek dat Workday, SuccessFactors, IBM en Oracle prominent aanwezig waren. Met imposante stands, flitsende demo’s en leuke gadgets probeerden ze de aandacht van de bezoekers te trekken.

HR Tech samengevat in de vijf opmerkelijke uitspraken:
1. Your smartphone disrupted most businesses of the world!
2. HR is going from Polite to Player
3. The digital divide is not about age but digital proficiency
4. Think BYOD is radical? How about CYOB?
5. Managing performance doesn’t automaticly increase performance … Lees meer

Mobiliteit: profiteren van een open arbeidsmarkt

mobiliteitheader

Fuserende ziekenhuizen. Een bezuinigende overheid. Kostenbesparingen, reorganisaties en vergaande specialisaties. Een greep uit ontwikkelingen die vaak één ding met elkaar gemeen hebben: ze leiden tot boventalligheid in organisaties. Er hebben zich de afgelopen jaren tumultueuze taferelen afgespeeld op de arbeidsmarkt en het gaat nog steeds door. De uitdaging voor organisaties wordt groter.

VUCA?
Die uitdaging is niet alleen het gevolg van een economie die nog steeds niet helemaal lekker draait, maar ook van maatschappelijke veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan technologie of als gevolg van een grillige consumentenvraag. Er wordt wel gezegd dat we leven in een VUCA-wereld, een wereld die “volatile, uncertain, complex and ambigue” is: beweeglijk, onzeker, ingewikkeld en voor meerdere uitleg vatbaar. De term VUCA is al in de jaren negentig in Amerika ontstaan om te beschrijven hoe de wereld eruit zou zien na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, maar hij is onlangs weer uit de mottenballen gehaald. En hij is meer van toepassing dan ooit. Marktwerking zet prijzen en marges onder druk. ‘Traditionele’ bedrijven merken dat ze concurrentie krijgen vanuit slimme, soms maar kleine bedrijfjes, die maximaal gebruik maken van internet en de trend van ‘delen’. Wat vandaag een succes is, is dat morgen misschien niet meer. … Lees meer