Winterbanden leiden tot meer vacatures bij Kwik-Fit Nederland

logo_kwik_fit

Autorijdend Nederland maakt zich weer op voor de aankomende zomer/-winterbanden wissel. Dat stelt recruiter Monique Kleine Schaars van Kwik-Fit Nederland voor een flinke uitdaging. Want om klanten zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn in de vestigingen, moeten er in deze periode ruim 140 extra autobandenmonteurs worden aangenomen. Dit naast de 60 reguliere vacatures die nog openstaan. Hoe realiseert Monique deze uitdaging? Lees hierover meer in deze case.

Centrale werving

De werving van Kwik-Fit is centraal georganiseerd. Vanuit het hoofdkantoor in Harderwijk doet Monique de eerste selectie van kandidaten. Afhankelijk van de beoordeling wordt de kandidaat vervolgens voorgedragen aan de betreffende regio/salesmanager. Deze persoon handelt het proces met de kandidaat verder af. Kwik-Fit is met name op zoek naar kandidaten met een autotechnische achtergrond op MBO-niveau. Van monteurs, APK-keurmeesters tot werkplaatschefs.

Autobandenmonteurs verdwijnen niet uit beeld

De selectie bij de autobandenmonteurs verloopt anders. ‘Dat kan ook niet anders bij zulke grote aantallen’, stelt Monique. Iedereen met een technische achtergrond of affiniteit met machines kan solliciteren voor de functie van autobandenmonteur. Voordat kandidaten worden aangenomen, gaan zij naar een tweedaagse training in Harderwijk om te kijken of zij geschikt zijn voor de functie. Inmiddels staat de teller van aangenomen autobandenmonteurs op 124.

De autobandenmonteurs krijgen een tijdelijk contract aangeboden. Maar na afloop van het contract verdwijnen ze niet uit beeld bij de autoserviceketen. ‘Alle autobandenmonteurs worden opgeslagen in een talentpool. Zodra hun contract afloopt, bekijken we of deze kandidaten een autotechnische achtergrond hebben en of ze voor een andere functie bij ons in dienst kunnen treden’.

Keuze voor Connexys

De stroom van sollicitaties werd tot vorig jaar afgehandeld via de mail. Dat zorgde naast een hoop administratie ook voor veel onduidelijkheid in het proces. Daarom besloot Kwik-Fit zich een aantal doelen te stellen: het administratieve proces moest gereduceerd worden, continuïteit gewaarborgd en het proces moest geprofessionaliseerd worden. Kwik-Fit raakte in gesprek met Connexys en besloot te kiezen voor het recruitmentsysteem van Connexys. Kwik-Fit maakt nu ruim één jaar gebruik van Connexys. ‘Het systeem heeft ons al veel opgeleverd, waarbij met name het gedetailleerde overzicht van vacatures en kandidaten erg belangrijk is geworden’.

Arbeidsmarktontwikkelingen: positieve blik op de korte termijn

Monique kijkt de toekomst met enthousiasme tegemoet. ‘Op korte termijn is de krapte op de arbeidsmarkt niet voor ons van toepassing. Ik bezoek regelmatig ROC’s en er zijn nu nog genoeg studenten. Maar voor de lange termijn merken toch ook wel dat opleidingen als werkplaatsmanager aan het afnemen zijn’.

Ook met de naamsbekendheid van Kwik-Fit zit het wel goed, deze is namelijk 90%. Dat helpt enorm bij het vervullen van vacatures. De werving blijft ook doorgaan omdat klanten hun weg naar de organisatie wel weten te vinden. ‘Kwik-Fit werkt volgens een duidelijk concept: transparant en geen onverwachte kosten. Dat levert voldoende werk op voor alle vestigingen’, aldus Monique.

Heeft u nog geen winterbanden besteld? Doe dat snel bij een Kwik-Fit vestiging bij u in de buurt. Leden van de ANWB ontvangen nog eens extra korting. Klik hier voor meer informatie.