Blijf op de hoogte

Recruitment via Pokémon Go?

pokemon-recruitment

Het is een bizarre hype wat mij betreft, Pokémon Go. Opeens is het er en het is niet te vermijden. Zo zag ik gisteren 2 heren van een jaar of 45 tijden hun lunchpauze, in pak, staand met hun mobieltjes voor hun neus naar Pokémons zoeken. En later op de dag zag ik in dezelfde buurt, waar waarschijnlijk een Pokémon verstopt zat, meerdere fietsers continu op hun smartphone kijken tijdens het fietsen. Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen, zoals ook al in het nieuws is geweest. Zelf fietste ik ook opeens aan de verkeerde kant van de weg, omdat ik me zo verbaasde over deze ‘ gamers’ .

Marketingacties

Er zijn al B2B marketingacties bekend, zoals die van Media Markt, die inspelen op deze hype. Logisch dat zij kansen zien, daar zijn marketeers commercieel genoeg voor. Dat was ook al eerder te zien bij acties rondom bijvoorbeeld Foursquare (‘check-in op onze locatie en word mayor’).

Lees meer

Big data en online recruitment marketing

marketing big data

De recruiter verdiept zich steeds meer in online marketing. Het gebruik van Big Data biedt hierin enorme kansen. Voor het werven en selecteren van talentvolle kandidaten, maar om sollicitanten een betere candidate experience bieden. Tijdens het event Big Data en recruitment vertelde Arjen Hettinga van Oogst over de mogelijkheden van online marketing voor recruitment.

Marketing is zoveel gaver geworden dan het was. Met alle data die je kunt genereren, kunnen we van alles over onze kandidaten te weten komen. En daar kan je dan weer hele interessante dingen mee doen. … Lees meer