De vijf voordelen van Salesforce

De klant centraal stellen en klantgericht denken is een hot-topic en de rol van een all-in-one ecosysteem wordt steeds belangrijker. Onder een ecosysteem verstaan we de bron waar alle klantdata samenkomt. Door functiegebieden als customer service, marketing, sales en accountmanagement op dit ecosysteem aan te sluiten, krijg je een holistisch inzicht in de klant. Het grootste webbased cloudplatform in de wereld, Salesforce, biedt hiertoe vele mogelijkheden. In dit blog beschrijf ik de vijf belangrijkste voordelen van Salesforce.

#1 Flexibiliteit

De hoge mate van aanpasbaarheid is een van de grootste USP’s (Unique Selling Points) van het Salesforce platform. De objecten die zich binnen Salesforce bevinden zijn op elk moment geheel naar eigen wens in te richten. Als gebruiker zit je niet vast aan bepaalde vaste pagina-lay-outs, workflows en processen en dat maakt het ecosysteem van Salesforce flexibeler dan andere soortgelijke systemen op de markt.

#2 Eenvoudig te beheren

In lijn met de flexibiliteit is ook het eenvoudig beheer een groot pluspunt van Salesforce. Je kunt als relatief kleine organisatie, zonder veel IT-kennis in huis te hebben, toch veranderingen doorvoeren aan de beheerderskant. Via de Trialheads, het leerprogramma van Salesforce, word je als gebruiker laagdrempelig opgeleid tot beheerder. Je kunt verschillende modules volgen waarop je examen kan doen. Als je een examen haalt verdien je badges, een speels en uitdagend element. Na het volgen van deze trainingen ben je in de basis in staat om het systeem te beheren.

#3 Talloze mogelijkheden met vele Apps

Het ecosysteem van Salesforce bestaat, naast de verschillende ‘Clouds’ die ze zelf hebben ontworpen, ook uit applicaties die je kunt aankopen via de AppExchange. Een grote plus ten opzichte van andere aanbieders waar je genoegen moet nemen met geïntegreerde tooling van een en dezelfde leverancier. Op de AppExchange zijn allerlei Apps beschikbaar die jouw processen (recruitment, sales, marketing, finance etc.) kunnen ondersteunen. Deze Apps zijn vaak ontwikkeld door subject matter experts op de betreffende vakgebieden. Denk bijvoorbeeld aan Dataloader (Data importeren), Mailchimp (e-mailmarketing), Growpromoter (NPS onderzoek) en Ebsta (integratie met Gmail).

Salesforce-Clouds

#4 Standaard API koppelingen

Naast de talloze Apps in de Appsexchange die je direct kunt integreren binnen jouw Salesforce-omgeving, zijn er ook separate applicaties waarmee je zou kunnen koppelen. Het grote voordeel van Salesforce als grootste webbased platform is dat heel veel leveranciers standaard API-koppelingen aanbieden op Salesforce. Als bijvoorbeeld Pardot, de standaard Marketing Automation van Salesforce, onvoldoende past bij je behoefte, dan kan je bij andere aanbieders terecht voor een beproefd alternatief. Bijvoorbeeld Hubspot, Act-On, Eloqua en Marketo. Stuk voor stuk goede tools, die zich in de markt bewezen hebben en die eenvoudig gekoppeld kunnen worden zonder dat er extra uren in rekening worden gebracht.
AppExchangeSF

#5 Grootste webbased platform ter wereld

Salesforce is het grootste ecosysteem ter wereld met alle voordelen van dien voor de gebruiker. Het platform wordt continu geëvalueerd door gebruikers, doorontwikkeld door ’s werelds beste developers en breidt elke dag verder uit. Als gebruiker ben je daardoor verzekerd van de meest actuele tooling die er op dat moment beschikbaar is. Bovendien heb je een groot en compleet aanbod aan applicaties tot je beschikking.

Filmpje

In onderstaande video krijg je alvast (op geheel Amerikaanse wijze) een indruk van de visie van Salesforce op de veranderende markt en de benadering van klant en consument.

Meer weten?

Lees hier meer over de mogelijkheden van Salesforce voor recruitment. Wil je meer weten? In een persoonlijk gesprek of een demo vertellen we je graag alles.
ebook CRM Recruitmentsysteem

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geen commentaar mogelijk.