Maak kennis met Patrick Joosten, senior Sales Consultant

Patrick Joosten

Sinds 1 augustus 2017 versterkt Patrick Joosten als Sales Consultant het salesteam van Connexys. Patrick is gepokt en gemazeld in de arbeidsbemiddeling, met name voor  IT-professionals en kent als gebruiker alle ins en outs van de Connexys Resource Manager. Maar wist je dat hij ook een eigen platenlabel heeft gerund? Wie is Patrick en waarom heeft hij voor Connexys gekozen? In dit interview vertelt hij meer over zichzelf.

Beschrijf Connexys eens in drie woorden?
“Connexys vat je voor mij het best samen met de woorden: Open. Ambitieus. Eenheid.”

Wat is jouw eerste prioriteit in je nieuwe functie?
“Ik focus me op het binnenhalen van nieuwe klanten, new business. En zo lever ik mijn bijdrage aan de ambitieuze groeiambitie van Connexys. Uiteraard gaat daar een goed inwerkprogramma aan vooraf. Ik wil natuurlijk wel graag het naadje van de kous weten over onze oplossingen en processen als ik in gesprek ben met prospects.”

Waar ben je dagelijks mee bezig?
“Ik ben dagelijks bezig met verschillende activiteiten die allemaal onderdeel zijn van het salesproces. Uiteenlopend van het (door)ontwikkelen van mijn salespitch tot aan het configureren van demo omgevingen, zodat ik klanten goed kan laten zien welke voordelen onze oplossing hen kan bieden. Momenteel ga ik veel mee met collega’s bij het bezoeken van klanten en prospects. Daarnaast verzamel ik doorlopend kennis over onze oplossingen en werkwijze die bijdragen aan het goed kunnen service-en van de behoefte van mijn prospects.”

Waar verheug je je op?
“Ik kijk uit naar het realiseren van mooie nieuwe samenwerkingsverbanden met klanten. Ik wil graag mijn bijdrage leveren en naast succes ook veel plezier hebben in mijn werk en met mijn collega’s. Dat vind ik erg belangrijk! Ook de ambitie om internationaal te groeien met Connexys spreekt mij heel erg aan. Echt een hele mooie uitdaging.”

Waar krijg jij energie van?
“Als ik zie dat een klant blij wordt van de oplossing die ik kan bieden. Dat ze mij echt inhoudelijk als sparringpartner zien omdat ze vertrouwen in mij hebben. Als ik iemand verder kan brengen met mijn kennis en kunde, dan verschijnt er automatisch een grote glimlach op mijn gezicht. Daar word ik blij van! Verder ben ik heel resultaatgericht. Als ik een mooi resultaat boek, dan geeft me dat energie om weer volop te gaan voor het volgende doel. Wat me ook veel energie geeft zijn mensen om mij heen die enthousiast zijn in en over hun werk en dat uitstralen. De neuzen dezelfde kant op, samen knallen en successen. Wat dat betreft zit ik helemaal goed bij Connexys.

Meer privé gerelateerd houd ik enorm van sporten. Fitness, snowboarden, maar ook leuke dingen doen met mijn gezin, familie en vrienden kunnen mijn batterij weer opladen.”

Was er een leven voor Connexys?
“Jazeker! Ik ben 11 jaar werkzaam geweest in arbeidsbemiddeling. De laatste 10 jaar specifiek op het vlak van IT-professionals. Met name in managementrollen, maar altijd gecombineerd met een meewerkende rol op sales en wat verder terug ook op recruitment.”

Waarom wil je werken bij Connexys?
“Ik was na al die jaren arbeidsbemiddeling toe aan een nieuwe uitdaging. Ik zocht nieuwe prikkels en wilde uit mijn comfortzone stappen en een nieuw avontuur aangaan. Ik werkte al 3 jaar als gebruiker met de Resource Manager van Connexys. Ook had ik Connexys al een aantal keer als klant gesproken, omdat ze op zoek waren naar IT-personeel. Zo leerde ik het bedrijf, de mensen en de cultuur kennen. Voor het eerst in 11 jaar sprak ik bij een klant uit dat het wel een bedrijf zou zijn waar ik mezelf ooit zag werken. Op dat moment een uitspraak waar ik niet direct iets mee deed overigens. De overstap deed ik pas een half jaar later.

De lijnen bij Connexys zijn kort en daardoor heb ik direct invloed, dat is heel fijn. Het schakelt snel en dat past goed bij me. Intern overleg is beperkt tot de noodzakelijke meetings en geen overdaad. Verder zijn alle collega’s ambitieus en zijn de CO-waarden (betrokken, proactief, samenwerken en fun) in alles herkenbaar. Er heerst een hele persoonlijke en informele sfeer. De CEO die me opbelt op mijn verjaardag bijvoorbeeld. Super leuk! En uiteraard zijn de recruitment oplossingen die wij bieden ook fantastisch! Ondanks dat er natuurlijk stevige raakvlakken zijn met arbeidsbemiddeling, is dit werk totaal anders dan wat ik deed. De dienstverlening, de processen, de wijze waarop ik sales bedrijf, etc. Dat maakt het echt heel leuk en uitdagend.”

Geen spijt van de overstap?
“Zeker niet! Ik heb het ontzettend naar mijn zin en wil graag van invloed zijn op de verdere groei! Ik ben een gevoelsmens en het voelt goed. Dat is voor mij een belangrijke graadmeter.”

Wat zou je graag nog willen doen of leren?
“Phoe.. Ik heb natuurlijk wel ervaring met arbeidsbemiddeling en heb als gebruiker ook met de oplossing gewerkt, maar software verkopen is iets heel anders dan arbeidsbemiddeling. Wat dat betreft heb ik al erg veel geleerd in een korte tijd. Graag zou ik (op termijn) ook willen meedraaien in internationale trajecten of meehelpen met het ontwikkelen en/of opzetten van nieuwe oplossingen of afdelingen. Nog verder in de toekomst ambieer ik weer een managementpositie.”

Wat doe je in je vrije tijd?
“Buiten mijn werk heb ik vrij veel dingen die mij bezighouden. In mijn vrije tijd ben ik druk met mijn gezin (mijn vrouw en 2 jongens van 3 en 4 jaar oud die door het huis stuiteren). Ik sport 4 keer per week en rijd iedere thuiswedstrijd naar mijn favoriete voetbalclub om hen met vrienden vanaf de tribune fanatiek aan te moedigen. Daarnaast heb ik 2 oldtimer brommers (Honda Camino) waar ik, ook weer met vrienden, aan sleutel en mooie ritten op maak als het een beetje lekker weer is. Ik klus graag in en rondom het huis en tot slot suis ik in de winter graag van de berg af op mijn snowboard. Iets waar ik nu alweer naar uitkijk!”

Vertel eens iets over je loopbaan?
“Voordat ik mijn carrière startte in de arbeidsbemiddeling, heb ik ruim 10 jaar dance evenementen georganiseerd en nog een periode een platenlabel gerund. Een mooie tijd waarvan ik op zakelijk vlak heel veel heb geleerd. Ondernemen heeft er bij mij altijd ingezeten. Op een gegeven moment heb ik er toch voor gekozen om daar uit te stappen en via een online vacature kwam ik bij het toenmalige Studentenwerk (nu Young Capital) terecht. Daar heb ik het vak van arbeidsbemiddeling geleerd. Ik heb er kansen ontwikkeld, gekregen en gepakt waardoor ik een vestiging voor de businessline IT kon opzetten en ook management skills hebt ontwikkeld. Na 6 mooie jaren maakte ik de overstap naar Randstad Holding waar ik de opgedane ervaring toepaste binnen een grote corporate, met alle bijkomende nieuwe uitdagingen. En 5 jaar later dus met heel veel plezier de mooie overstap naar Connexys!”

Geen commentaar mogelijk.