Salesforce bouwstenen als basis van de recruitment app

Voor het managen van complexe personeelsstromen introduceerde Connexys de Resource Manager. Hierover kon je meer lezen in de blog van vorige week. De Resource Manager is geen los, op zichzelf staand systeem, maar gebouwd als app op het platform van Salesforce, wereldwijd de grootste cloudtoepassing voor klantmanagement. Guus Meijer, Directeur Operations bij Connexys, vertelt hoe dat ging.

Geen op zichzelf staand systeem
“We zagen kansen in de manier waarop de beschikbare toepassingen op dit platform elkaar aanvullen en waren onder de indruk van de fenomenale rapporteerbaarheid en het eco-systeem”, zegt Meijer. “Op zeker moment hebben we daarom één ontwikkelaar en één consultant vrijgemaakt en hen de opdracht gegeven om onze bestaande recruitmenttoepassing na te bouwen voor het platform”. Zoals in iedere ontwikkeltaal moesten er genoeg beperkingen opgelost worden. Na drie maanden bouwen hebben we doorgezet en was de applicatie na 1 jaar klaar en werd deze onder de naam CO-Recruiter op het platform aangeboden. Inmiddels werken zo’n twintig bedrijven ermee; zowel grote corporates als kleinere organisaties en bemiddelaars.

There’s an app for that
Voor grote, soms wereldwijde organisaties staan de voordelen van het werken met een dergelijk platform niet ter discussie. Maar ook voor kleinere organisaties is de Resource Manager een geschikte en vooral bereikbare oplossing voor alles wat met recruitment te maken heeft.  “Vroeger moesten we alles zelf ontwikkelen”, zegt Meijer. “Dat kostte tijd en geld. Tegenwoordig is veel gewoon beschikbaar, dus als een klant een bepaalde functionaliteit wil, kijken we eerst of er al iets is. Meestal is dat zo.” Zoals een zoekfunctie: CO-recruiter gebruikt de technologie van Textkernel Search&Match, die op zijn beurt weer werkt met de Google Search API. Voor het doorplaatsen van vacatures wordt gebruik gemaakt van multiposter Broadbean. De Resource Manager kan daarnaast gebruik maken van alle apps uit de AppExchange, de appstore van Salesforce. Aan standaardtoepassingen is geen gebrek: of het nu gaat om het uitvoeren van enquêtes, het versturen van nieuwsbrieven of de integratie met Outlook, de ‘store’ heeft het allemaal in huis. Gegevens zijn eenvoudig uitwisselbaar met behulp van wizards. “Daardoor kunnen we gebruik maken van gegevens vanaf andere platformen, zoals SAP.” Meijer vindt dat een groot voordeel van het platform: “We kunnen snel een passende en complete oplossing voor de klant ontwikkelen, tegen zeer acceptabele kosten. Daar wordt iedereen tevreden van.”

Mobile-ready
Door de wijde verspreiding is rondom Salesforce een uitgebreid ‘ecosysteem’ ontstaan met veel gebruiksmogelijkheden en bovendien een flinke marketingkracht. Het platform staat altijd in de frontlinie van ontwikkelingen. “Denk aan de integratie van social”, legt Meijer uit. “Salesforce leverde daar al heel snel de bouwstenen en de dashboards voor. En natuurlijk is het hele platform mobile-ready, geschikt voor gebruik op alle devices – of dat nu een smartphone is of een tablet en of de gebruiker nu binnens- of buitenshuis is”. De ontwikkelingen gaan continu door, de Lego-doos – zoals het platform vaak genoemd wordt – wordt steeds voller en er kan steeds meer mee gebouwd worden.

Volle potentie
De user interface van Salesforce wijkt op een aantal punten af van de ‘normale’ Connexys applicatie. Niet dat het moeilijk te leren is: “Met een week of twee weet je het wel”, zegt Meijer. Voor mensen die niet over een technische achtergrond beschikken, is het soms lastig om de volle potentie van het systeem te zien. Dat gaat dan om de uitgebreide mogelijkheden om het werkproces naar eigen behoefte in te richten, de integratie van duizenden, gegarandeerd werkende apps, de flexibiliteit om met alle soorten ‘personeelsstromen’ om te gaan en het feit dat het platform voldoet aan de hoogste eisen voor wat betreft infrastructuur en security. “Hele grote banken zijn klant bij Salesforce, dus dat is zeker in orde”, zegt Meijer. Het is een efficiënte manier om de in- en doorstroom te managen. Of het nu gaat om het werven van een medewerker die veertig dienstjaren gaat volmaken, het omgaan met interne bewegingen of het bedienen van degene die voor korte tijd wordt ingevlogen om een klus te doen; met de Resource Manager hoeft niemand het overzicht kwijt te raken.

Lees meer over Resource Manager op basis van Salesforce

Meer over Salesforce zie je in deze video:

Eén reactie op “Salesforce bouwstenen als basis van de recruitment app