FrieslandCampina testimonial

Op weg naar een top-10 notering als beste werkgever

background image

FrieslandCampina voorziet miljoenen consumenten verspreid over de wereld van zuivelproducten. De historie van FrieslandCampina bestaat uit veel samenvoegingen van kleine boerderijen. Uiteindelijk ontstaat FrieslandCampina in 2008 uit twee Nederlandse corporaties: Friesland Foods en Campina.

Het doel van de recruitmentafdeling van FrieslandCampina, waar Annemieke Berends als Manager Corporate Recruitment de leiding heeft, is het realiseren van een top-10 notering als beste werkgever. Deze notering willen ze realiseren in alle landen waar FrieslandCampina actief is. Een flinke uitdaging! Het is van groot belang om daarom een goed employer brand neer te zetten en daarnaast is het belangrijk om veel tijd en energie te steken in het werven van talent.

Connexys speelt hierbij een belangrijke rol; het is niet alleen een database maar de functionaliteit ‘talentpools’ is erg belangrijk voor FrieslandCampina. Soms ontmoet het team enthousiaste kandidaten maar is de juiste functie niet beschikbaar. Als dit in de (nabije) toekomst verandert is het handig als de kandidaat goed geregistreerd staat.

Annemieke vindt het belangrijk om het echte verhaal over de organisatie te vertellen. Veel recruiters schetsen een te rooskleurig beeld van de organisatie. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat kandidaten de organisatie al naar een jaar verlaten. Zonde van de tijd en het geld. Ze geeft de tip mee dat je eerlijk dient te zijn over de mogelijkheden binnen de organisatie.

Bekijk de video van FrieslandCampina voor de gehele testimonial (Engelstalig)