PostNL testimonial

Connexys voor werving & selectie en interne reorganisaties

background image

Gijs Aanen is Manager Recruitment bij PostNL en stuurt een team aan van mensen die zich richten op de werving en selectie van hoger opgeleiden. Aanen ziet binnen recruitment twee belangrijke ontwikkelingen. Allereerst raakt men steeds meer gewend om te solliciteren via sociale media en er wordt op deze manier ook goed gekeken of PostNL een leuke werkgever is. Het tweede punt is de flexibilisering van Nederland. Gedwongen of niet, er komen steeds meer flexkrachten op de arbeidsmarkt en daar wil je als grote organisatie op in spelen.

PostNL maakt gebruik van Connexys bij het werven en selecteren van externe kandidaten. Ook voor interne reorganisaties wordt Connexys ingezet. Vroeger vonden deze reorganisaties plaats via de mail en Word documenten. Nu worden er via Connexys formulieren aangemaakt. Op deze manier staat alles netjes in een overzicht en kunnen er gemakkelijk vervolgstappen worden genomen.

Connexys is volgens Aanen een gebruiksvriendelijk systeem. Niet alleen voor de recruiters maar ook voor de kandidaten. De sollicitatieformulieren zijn helder en duidelijk. Voor recruiters is het gemakkelijk om de kandidaat in de workflow te volgen. Tegelijkertijd is het een compleet kandidaatsysteem: alles wat je communiceert komt keurig terug in het dossier. Zo zorg je altijd voor borging en kan een collega gemakkelijk de procedure overnemen.

Bekijk de video van PostNL voor de gehele testimonial.