Reinier de Graaf testimonial

Een unieke benadering naar de kandidaat

background image

Femke van Voorthuizen, Teamleider Carrierebureau bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft, stuurt een team aan die zich onder andere bezighouden met werving & selectie, introductiedagen en loopbaanbegeleiding.

Het Reinier de Graaf heeft een unieke benadering naar afgewezen kandidaten: het sollicitatiespreekuur. Ze hebben ervoor gekozen de werving van kandidaten anders aan te pakken. Ze vragen, voor de eerste selectieronde, iets meer van de kandidaat. Dit vaak in de vorm van een passende opdracht. Omdat de kandidaat hier tijd en energie insteekt, wil het Reinier de Graaf ook iets terug doen. Tijdens het sollicitatiespreekuur ligt de focus niet op het toelichten van de afwijzing, maar meer op het helpen van de kandidaat in de zoektocht naar een passende baan.

Door de invoering van Connexys heeft het team de focus meer op de kandidaat kunnen richten. Voorheen waren ze veel tijd kwijt met het invoeren en registreren van kandidaten. Nu kan een sollicitant dit gemakkelijk zelf doen via de website. Femke maakt als teamleider veelvuldig gebruik van de rapportagetool. Zo heeft ze stuurinformatie in handen om de normen die met het team zijn afgesproken te kunnen monitoren en waar nodig bij te sturen.

Bekijk de video van het Reinier de Graaf voor de gehele testimonial.