Sligro: alles gaat om de kandidaat

De candidate journey van een allround food organisatie

background image

Sligro Food Group heeft jaarlijks ruim 30.000 sollicitanten voor 3000 vacatures, waarvan 10 procent continu open staat. Over belangstelling niets te klagen, maar trekt Sligro wel de juiste kandidaten aan? Maakt het recruitmentteam altijd de juiste match? En hoe zit het met het talent dat al in huis is? In deze casestudy lees je hoe Sligro dit aanpakt. 

Bij Sligro gaat alles om de beleving. De beleving van de klant, maar ook die van de kandidaat. Deze visie leidde tot een compleet nieuwe aanpak van recruitment. Niet langer zijn de vacatures leidend: Sligro maakt de transitie naar kandidaatgedreven recruitment.

Een logisch gevolg van deze beslissing was de overstap naar de Resource Manager van Connexys; een recruitmentsysteem waarbij recruitment, campus recruitment, interne mobiliteit en het HR-platform volledig geïntegreerd zijn. Connexys ontwikkelde bovendien hieraan gekoppeld een mobile friendly recruitmentsite, die aansluit bij de nieuwe recruitmentstrategie.

In deze casestudy recruitment en interne mobiliteit lees je hoe Sligro de nieuwe recruitmentvisie tot leven brengt. Lijnske Boogaarts, Hoofd Recruitment geeft een uitgebreid kijkje in de keuken van de food specialist.